Sport

Nataša Tomasović: Daću se od sebe da me reprezentacija BiH pozove

Voljela bih da učestvujem u kvalifikacijama za naredni Eurobasket, tako da ću dati sve od sebe za taj poziv. Reprezentacija BiH zaslužuje da igra na Evropskom prvenstvu. Poručila je ovo iz Italije nekadašnja košarkašica Borca i Orlova, a od ove sezone nova članica ekipe Basket Karugate, Nataša Tomasović.

Djevojka rođena u Kninu, koja je najveći dio života provela u Banjaluci, gdje je i počela trenirati košarku, već tri godine nastupa na Apeninima. Nakon igranja za CUS Kaljari i Nico Basket Feminil, sjajna košarkašica u narednoj sezoni okušaće se u ekipi Kurugate, koja se takmiči u Seriji A2.

Loading...

“Sretna sam zbog dolaska u novi klub. Što se tiče ciljeva koje su nam zadali, žele da ove sezone igramo plej-of. Imamo dobru ekipu, napravljen je kostur od pet veoma iskusnih igračica, produžena klupa perspektivnim mladim curama, tako da ćemo imati dobru rotaciju. Zasad nam ide dobro, atmosfera u timu je dobra, odlično sam se uklopila s obzirom na to da sam jedina strankinja”, kaže Tomasovićeva, koja je prošle sezone imala učinak od skoro 10 poena i osam skokova po meču.

Adaptacija u novoj sredini neće joj biti teška, kao možda prve sezone, s obzirom na to da Nataša već uveliko priča italijanski jezik.

“Neke ljude iz uprave sam poznavala i odranije. Tim menadžer voli da kaže da je pola Bosanac pola Italijan, pošto mu je majka iz Sarajeva. Priča naš jezik, ne tako dobro, ali je uvijek tu da me oraspoloži i stvarno sve što mi treba samo treba da pitam i nekako se sve sredi”, priča simpatična 26-godišnjakinja.

Ipak, nije sve išlo glatko za bh. internacionalku. Nastupajući za Kaljari doživjela je tešku povredu prednjeg ukrštenog ligamenta, zbog čega je morala na operaciju.

“Taj težak period je iza mene, igrala sam tada samo pola sezone. Sada sam fokusirana na novi tim, koji je bukvalno kao porodica. Ako se ovako nastavi, nema sumnje da ćemo opravdati ciljeve kluba. Adaptacija mi je ove godine najlakša jer ne moram mnogo da koristim engleski jezik, što dosta olakšava da bi stekao prijatelje, jer mijenjati sredinu svake sezone nije lako”, ističe košarkašica za koju je trener Luiđi Ćezari istakao da će mu biti zadovoljstvo trenirati igračicu njenih karakteristika i sposobnosti.

Osim novog tima, studentica završne godine na Fakultetu zdravstvenih nauka Panevropskog univerziteta “Apeiron” ovoga ljeta prvi put je dobila poziv u seniorsku reprezentaciju BiH.

Selektor Goran Lojo pozvao ju je na ljetne pripreme u sklopu kojih su “zmajice” odigale veliki broj kontrolnih utakmica i na kojima se mogao uvjeriti u kvalitete Nataše Tomasović.

“Ja sam zadovoljna s obzirom na to da je bilo moje prvo pojavljivanje za seniorski tim. Selektor je takođe rekao da je zadovoljan i da će nastaviti da me prati. Svjesna sam da od mojih narednih utakmica zavisi dalji nastup za reprezentaciju. Znam da imamo kvalitetne igračice i sigurna sam da možemo da izborimo nastup na EP”, zaključila je Tomasovićeva. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!