Privreda

Kaja traži veliko poskupljenje odvoza smeća u Banjaluci

Preduzeće „Čistoća“ Banjaluka, iza kojeg stoji Mladen Milanović Kaja, tražilo je od Gradske uprave dozvolu za poskupljenje odvoza smeća za čak 25 odsto, ali je taj zahtjev odbijen.

Zahtjev za poskupljenje usluga „Čistoća“ je uputila nedugo nakon poskupljena goriva, ali njihovi razlozi očigledno nisu bili dovoljni za gradsku vlast da bi dozvolila povećanje cijena.

„Gradonačelnik Igor Radojičić odbacio je zahtjev „Čistoće“ koja je tražila poskupljenje usluge odvoza smeća za domaćinstva i poslovne korisnike za 25 odsto“, potvrdili su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je zahtjev „Čistoće” za povećanje cijene nadležnom odjeljenju Gradske uprave dostavljen neposredno nakon poskupljenja usluga autobuskog prevoza na području grada te da je obrazložen rastom cijene energenata.

Većinski vlasnik „Čistoće“ sa 51 odsto akcija je banjalučka „Tržnica“, odnosno biznismen Mladen Milanović Kaja, dok Grad Banjaluka posjeduje samo 30 odsto akcija.

“Čistoća” je prošle godine zaradila 657.697 KM, što je za 46 odsto manje u odnosu na godinu ranije kada je dobit iznosila 1,2 miliona KM.

(capital.ba)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!