Politika

Senad Bratić smijenjen većinom glasova narodnih poslanika

Dosadašnji potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Senad Bratić smijenjen je večeras sa te pozicije većinom glasova narodnih poslanika.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine za prijedlog odluke o razrješenju Bratića glasalo je 50 poslanika, dok niko od 67 prisutnih poslanika nije bio protiv, niti uzdržan.

Loading...

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić u ime predlagača u završnoj riječi rekao je da je odluka o smjeni Bratića izazvana deklaracijom SDA u kojoj se navodi da je Srpska za političko Sarajevo “samo dobra kada je nema, kada je razvlašćena i ne postoji”.

“SDA, čiji je član Bratić, ne kao čovjek već kao političar, treba da shvati da je Srpska vječna, nepromjenjiva, te da je ljubav ovog naroda i da je na tome nastala”, rekao je Žunić na sjednici zakazanoj na zahtjev poslanika vladajuće koalicije u Srpskoj uz obrazloženje da je SDA usvojila deklaraciju protivnu interesima Srpske koja duboko zadire u državno uređenje BiH kojim je garantovan status Republike i srpskog naroda kao konstitutivnog.

Žunić je rekao da je smjena Bratića politički odgovor Srpske na deklaraciju SDA, te da će Skupština uskoro dobiti novog potpredsjednika iz reda Bošnjaka.

Nakon glasanja o smjeni Bratića okončana je posebna sjednica Skupštine.

Redovno skupštinsko zasjedanje biće nastavljeno sutra završnom riječju o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj lica sa invaliditetom.

Na šestoj redovnoj sjednici biće razmatrani i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o nasljeđivanju, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o privrednim društvima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Nastavak redovne sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!