Društvo

Definisan novi prekršaj “neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira”

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojim se, između ostalog, definiše odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj “neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira”.

Skupština je usvojila i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o oružju i municiji kojim se dodatno ukidaju administrativne barijere kada je riječ o uslovima za nabavljanje oružja. 

Loading...

Poslanici su usvojili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju kojim se uspostavlja jedinstven i efikasan elektronski sistem razmjene podataka između organa u postupku izdavanja građevinskih dozvola, uz minimalan broj koraka i formalnosti, te jeftiniji postupak s ciljem povećanja konkurentnosti. Jednoglasno je usvojen i zaključak kojim se ovo zakonsko rješenje upućuje u javnu raspravu. 

Usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici koji predviđa pružanje zaštite žrtvi nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i stvaranje uslova za sprečavanje ponavljanja tih slučaja, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, kojim se utvrđuje pravo na ličnu invalidninu kao novčanu pomoć licima sa invaliditetom koja nisu smještena u ustanovu socijalne zaštite ili u drugu ustanovu na teret budžetskih sredstava. 

Narodna skupština usvojila je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća. 

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad drugog dijela 4. redovne sjednice i rekao da će o nastavku zasjedanja javnost biti blagovremeno obaviještena.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!