Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Davor Dragičević: Ti znaš šta ti je tvoj tata na grobu obećao (VIDEO)

Sto četrdeseti i prvi dan za redom građani na Trgu traže istinu i pravdu.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, se obratio okupljenim građanima.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Sto četrdeseti i prvi dan na Davidovom trgu, gdje ja kao otac, majka Suzana, sestra, brat i grupa Pravda za Davida tražimo: ko je, kako i zbog čega ubio moje dijete? Našeg i vašeg Davida? Naravno da institucije nisu ni jedan odgovor ponudile osim nagodbe.
Ako vaša djeca imaju cijenu moj Đakac nema, a nemam ni ja.

Zahvalio se svima koji stoje uz njega, u njegovoj borbi na miran i dostojansven način. Koji njih najviše boli.

Pita me jedna gospođa iz Beograda maloprije, šta je bilo? Ne mogu vjerovati da cijeli svijet zna a Beograd ne zna šta se dešava. Ko nam ubija djecu i zašto nam ubija?

Sada ću ponoviti šta je rekao Predsjednik ove države:

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

Saučesnici i ubice u predmetu teškog ubistva Davida Dragičevića neki od njih su: Darko Ilić, Željko Karan, Dragan Lukač, Želimir Lepir. Ima ih još dosta. Ima njihovih kumova i prijatelja.
Davida Dragičević su ubili nečasni pripadnici MUP-a RS, i oteli i masakrirali i položili u kanalizaciju – rekao je Davor

Kakva je sudbina u ovoj državi što živim, za koju sam se borio? Ubila mi dijete.
Kakav je ovaj odozgo što me gleda? Nemam ni oca ni majku. David je imao brata koji na žalost nije preživio. Umrlo je dijete i od brata od 18 mjeseci. Evo sada 2018 godine, dočekam da mi na taj način ubiju Đakca, moju dušu.

Meni ništa ne trebate objašnjavati meni je sve jasno. Ko će Teodoru predati mužu, moju kćerku? Davida nema. Ne znam do kada mislite? Neću vam dozvoliti izbore, ne budete li riješili ubistvo Davida Dragičevića. Neću. Svi vi dobro znate ko je ubica Davida – poručio je Davor.

Rekao sam hiljadu puta do sada, zapamtite. Zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju. Oni imaju samo pare.

Sutra idem u Sarajevo kod visokog predstavnika. Ako se jasno ne ograde, nema potrebe da ta organizacija postoji u ovoj državi i da primaju plate kolike primaju. Svi isto rade a djece nam nema. Neki odlaze, neki se ubijaju, neki se bacaju u kanalizaciju.

Jesmo li mi u Evropi?
Ovo se nigdje u svijetu ne dešava. Hoće da legalizuju ubistva naše djece. E mog Davida nećete. To sam vam rekao. Ja nikada neću odustati, idem do kraja za istinu i pravdu. Ni Bog nema prava da se igra Boga. Da mi ubije dijete. Od 21. godinu, dijete je bez obzira na godine. Sportistu, umjetnika, repera, studenta dva fakulteta. Svijetlu budućnost ove zemlje – govorio je Davor.

Ubijate nas sto četrdeset i prvi dan. Stojimo ovdje da tražimo istinu i pravdu. Mene, majku, sestru Teodoru, njegovih 13 veličanstvenih, sve ljude oko mene i grupu Pravda za Davida. Niko nema normalan život osim vas sotona i ubica. Sa svojom bahatošću sa svim. Ničija nije do zore gorjela, a neće ni vaša – upozorio je Davor.

Grupa Pravda za Davida se zahvalila gostoprimstvu koju su juče imali u Jajcu

Gdje su dočekani kao prijatelji. Ono što nas je povezalo je ljubav prema našoj djeci. Poručili su ono što su vidjeli u Jajcu to treba da vide naši političari. Kako za stolom sjede tri naroda. Tri naroda koja su nekada bili podijeljeni u torove, juče su pokazivali samo ljubav, toleranciju i saosjećanje. To je ono što mi tražimo. Ne tražimo nikakvu unitarnu Bosnu i Hercegovinu. Republika Srpska je naša domovina. A ono što tražimo je da svi živimo u miru.

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

Davor je opet citirao predsjednika.

Hoću Davidove gaće da mi vrate. Vratite mi sa press konferencije 230 KM, uf pardon, Zavod za sudsku medicinu kod Karana 180 KM.  Poslije toga kod kriminalističkog tehničara, 170 KM. Ubice ne znate ni pare poslagati, a znate ubiti. Jel tako? U centru grada uviđaj vrše policijska uprava Lazarevo?

Ti dobro znaš da tvoj tata sve zna. I znaš šta ti je tvoj tata na grobu obećao. Pravda za Davida nikada prestati neće.

Izvor
foto: Sofija Sofokle Grmuša
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button