Društvo

Komisija za Srebrenicu se neće oglašavati u javnosti do okončanja rada

BANJALUKA – Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine odlučila je danas na konstitutivnoj sjednici u Banjaluci da se neće oglašavati u javnosti do okončanja rada.

“Članovi Komisije su mišljenja da bi preuranjeni kontakti sa medijima, iz poštovanja prema važnoj misiji koju Komisija treba da obavi, bili nepotrebni i kontraproduktivni”, saopšteno je iz Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

U saopštenju se navodi da su članovi Komisije saglasni da nema potrebe za istupima u javnosti prije nego što se dođe do konkretnih zaključaka na osnovu dostupne dokumentacije i analiza koje su potrebne da se objektivno uradi posao.

Rad Komisije neće komentarisati ni u Republičkom centru za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove dvije međunarodne i nezavisne komisije – za stradanje svih naroda u i oko Srebrenice od 1992. do 1995. godine i za stradanje Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine.

Predsjedavajući Komisije za Srebrenicu je Gideon Grajf, izraelski stručnjak za istraživanje Holokausta.

Osim Grajfa, članovi Komisije za Srebrenicu su Adenrele Šinaba iz Nigerije, Juki Osa iz Japana, Rodžer Bajard iz Australije, Zeng Ji iz Kine, Đuzepe Zakarija iz Italije, Markus Goldbah iz NJemačke, Lavrens Armand Frenč iz SAD i Marija Đurić iz Srbije.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!