Region

Grčka neće priznati samoproglašeno Kosovo

Grčka neće promijeniti stav o nepriznavanju samoproglašene države Kosovo, rekao je grčki premijer Kirijakos Micotakis u NJujorku na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakog što ga je Vučić upoznao o problemima koji su nastali poslije odluke Prištine da uvede takse na uvoz robe iz centralne Srbije, Micotakis je istakao da Grčka podržava dijalog Beograda i Prištine, ali da smatra da mu jednostrani potezi ne doprinose.

Vučić je zamolio Micotakisa da Grčka ne mijenja stav o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da je to za Srbiju od presudnog značaja, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je zahvalio Grčkoj za podršku koju pruža Srbiji na evropskom putu, kao i dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je sa Micotakisom razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

On je čestitao Micotakisu pobjedu na izborima i izrazio nadu da će uspjeti da sprovede ambicioznu agendu koju je postavio pred svoju vladu.

Vučić je istakao da srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo, naglasivši da je neophodno ojačati ekonomsku saradnju.

Vučić u NJujorku učestvuje na zasjedanju Generalne skupštine UN.



Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!