Politika

Špirić: Neformiranjem vlasti prizivaju “Dejton dva”

Svakim danom je jasnije što se ovoliko čeka na formiranje vlasti u BiH, ali nije jasno do kada će trajati ova sramota u režiji bošnjačkih stranaka, ocijenio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

“Sve je jasnije da se čeka neki ‘Dejton dva’, neko novo ustavno uređenje po viziji SDA i njene nedavne deklaracije. Sada i SDP najavljuje da će izaći sa novim prijedlogom Ustava BiH, a vraćaju nam ‘aprilski paket’ kojeg su federalne stranke i oborile. Zaboravljaju da ni aprili nisu što su nekad bili. Pitanje je samo kako misle provesti u djelo svoje unitarne ciljeve bez glasova Srba”, istakao je Špirić, koji je potredsjednik SNSD-a.

Loading...

On smatra da scenario kojeg pravi “političko Sarajevo” odbijanjem formiranja vlasti želi dovesti do toga da međunarodni faktor ocijeni kako je BiH s ovakvim ustavnim uređenjem neodrživa i neprihvatljiva u procesu evropskih integracija.

“Još su opasniji za BiH nacrti novog uređenja koji se prave u ambasadama uz svesrdnu pomoć ovih koji sada sjede u Savjetu ministara i Republika Srpska im nije ni na kraj pameti”, zaključio je Špirić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!