Hronika

Nastavnik koji je osumnjičen za pedofiliju suspendovan, pa zaplakao

Nastavnik biologije i tehničkog odgoja Mensud Hodžić iz Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, područna škola u Blatuši, nakon 20 dana otkako je potvrđena optužnica Tužilaštva ZDK protiv njega za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, danas je zvanično suspendovan.

Rješenje o privremenoj suspenziji uručeno mu je juče, a kako je obrazloženo, zbog teže povrede disciplinske odgovornosti prema Zakonu o osnovnoj školi Pravilnika o radu.

Loading...

Esad Ćorović, direktor škole, izrekao je privremenu suspenziju do okončanja postpuka na sudu, a nakon kojeg će se odrediti dalji status nastavnika. Direktor Ćorović je poručio da je nastavnik Hodžić “načinio veliku ljagu školi”, a da se nakon pisanja Avaza aktivno uključio u provjeru navoda.

“Nakon vaših tekstova, zatražio sam da mi se sa Opštinskog suda iz Tešnja potvrde te informacije. Dobio smo potvrdu i suspendovao ga. Bačena je velika ljaga na školu, ali sa tim se nekako nosim. Takođe, nanesena nam je i ogromna šteta. Jedva čekam ishod suđenja, vjerujte”, govori Ćorović, dodajući da bi Hodžić, ako se dokaže krivično djelo i proglasi krivim, mogao dobiti otkaz s posla.

Podsjećanja radi, prema detaljima iz optužnice, Hodžić se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u svojstvu člana ispitne Komisije za vozače motornih vozila ZDK, primio novac za sebe kako bi u okviru svoje funkcije učinio što ne bi smio učiniti.

U više navrata uzimao je novac od kandidata, da bi im osigurao nesmetano polaganje vozačkog ispita, a jedan od takav slučaj dogodio se 22.9.2018. godine, kada je tokom polaganja vozačkog ispita od kandidata uzeo 100 KM.

Optuženi Hodžić na tešanjskom sudu izjasniće se o krivici 30. septembra.

Istraga navodne pedofilije

Pored potvrđene optužnice, Tužilaštvo ZDK više od pola godine provodi istragu prijave navodne pedofilije, koju su roditelji njegove učenice prijavili prije pola godine.

Naime, prema navodima iz prijave, Hodžić je djevojčici slao SMS poruke, nudio joj seks, a potom i prijetio, da bi na kraju sve negirao.

Nezvanično se saznaje da je Hodžić proteklih dana bio pozvan u tužilaštvo, gdje mu je rečeno da nemaju dokaza protiv njega, a da će se istraga nastaviti protiv NN osobe.

Suze i leksilijum

Valja istaći da je Hodžić juče, nakon uručenja rješenja o suspenziji, kako je potvrdio Ćorović, zaplakao, a da se i sam direktor pripremio za ovaj trenutak koji je javnost čekala 20 dana, pa je, prije nego će pozvati Hodžića u svoj kabinet, popio leksilijum.

(Blic)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!