Hronika

Zmaj od Šipova ponovo pred sudom

U Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu počeo je glavni pretres u predmetu Ilije Grahovca u narodu poznatijeg kao Zmaj od Šipova. Grahovcu se sudi zbog krivičnog djela nanošenja lakše tjelesne povrede Stanku Savićiću koji je nožem ubo njegovu kravu.

Na današnji pretres pozvani su svi svjedoci koje je odmbrana predložila na posljednjem pretresu, 12. septembra. Tada je Grahovac pušten da se brani sa slobode nakon što je, sedam dana proveo u pritvoru zbog neodazivanja na poziv Suda.

Grahovac je štrajkovao glađu, tvrdeći da je priveden bez osnova, jer nije znao kada je pretres zakazan.

Njegiv advokat Duško Tomić, tada je od Suda zatražio da se cijeli postupak vrati na početak. Tvrdio je da je u optužnici sporno to što se tvrdi da je Grahovac Savićiću nanio povredu čekićem jer za to ne postoje dokazi. Tomić je rekao i da bi Savičić morao da odgovara pred Sudom jer je povrijedio životinju.

Protiv Ilije Grahovca i ranije su podizane optužnicem jedna zbog trgovanja oružjem, a druga zbog tuče. U oba slučaja Sud je odlučio u njegovu korist.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!