Magazin

Oborio Ginisov rekord tako što je gurao automobil više od 85 kilometara FOTO

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak srušio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila. Svoj poduhvat počeo je juče u 15 sati kada je upaljena službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki Tomislavov korak prate zapisničari koji su dužni zabilježiti svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svjetskog rekorda.

Cijeli događaj osigurava policija koja reguliše srednju traku Vukovarske ulice u Zagrebu. Rekord je oborio jutros oko 7:30 sati u Držićevoj ulici.

ToTomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo te trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za 9 minuta i 30 sekundi. Prvi krug po Vukovarskoj ulici u ukupnoj dužini od 8,2 km, Tomislav je završio za 1 h 19 min i 30 sekundi, krećući se prosječnom brzinom od 6 km/h. 

“Moj cilj je stotka”, – kaže Tomislav, čime najavljuje kako vjeruje da će u 24 sati automobil izgurati čak 100 kilometara. 

Thumbnail

Iako je rekord već srušio, automobil će gurati danas do 15 sati. 

Dosadašnji svjetski rekord u kategoriji iznosio je 82,28 km, a držao ga je Poljak Przemyslaw Marczewski, dok rekord guranja automobila u paru od 95,07 km nose Makedonci Aleksandar Čekorov i Aleksandar Smilkov tako da će Tomislav pokušati osvojiti i njihovu kategoriju ako uspije u svom naumu. 

Vježbao je gurajući svoj Tvingo, ali i svakodnevnim treninzima u teretani, prenosi Večernji.hr.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!