Banjaluka

Posađen novi drvored uz Istočni tranzit

06.11.2019.06.11.2019.Posađen novi drvored uz Istočni tranzit

Sadnjom mladih platana uz saobraćajnicu na Istočnom tranzitu, danas je započela jesenja akcija ozelenjavanja grada, u kojoj će biti posađeno 700 stabala u više gradskih drvoreda.

Loading...

Sadnice su, obilježavajući vrijedan jubilej – 140 godina od osnivanja škole, posadili učenici OŠ „Dositej Obradović“, a u sadnji im se, simbolično, pridružio i gradonačelnik Igor Radojičić.

  • Ova lokacija uz Istočni tranzit sve više postaje omiljena zona za pješake i bicikliste i naravno da bi tu trebalo da imamo i drvorede. Prošle godine smo sa suprotne strane strane saobraćajnice zasadili aleju platana u znak sjećanja na solunske borce iz Prvog svjetskog rata, zahvaljujući donaciji jedne naše sugrađanke. Danas smo ovdje i zbog jubileja OŠ „Dositej Obradović“ i ovaj drvored će nas uvijek podsjećati na ovu školu i njen značaj u našem gradu – rekao je Radojičić.

On je dodao da će novi drvoredi uskoro „nići“ između groblja Stupnica i fabrike obuće „Bema“ te uz novu pješačku i biciklističku stazu u Zalužanima.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“, Dragan Kovačević, kazao je da su u ovoj školi opredijelili da jubilej obilježe sadnjom drveća, a ne skupim prijemima i svečanostima.

  • Odlučili smo da uradimo nešto konkretno za naš grad, a to je sadnja ovog drvoreda uz Istočni tranzit – naveo je Kovačević

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!