Banjaluka

Posađen novi drvored uz Istočni tranzit

06.11.2019.06.11.2019.Posađen novi drvored uz Istočni tranzit

Sadnjom mladih platana uz saobraćajnicu na Istočnom tranzitu, danas je započela jesenja akcija ozelenjavanja grada, u kojoj će biti posađeno 700 stabala u više gradskih drvoreda.

Loading...

Sadnice su, obilježavajući vrijedan jubilej – 140 godina od osnivanja škole, posadili učenici OŠ „Dositej Obradović“, a u sadnji im se, simbolično, pridružio i gradonačelnik Igor Radojičić.

  • Ova lokacija uz Istočni tranzit sve više postaje omiljena zona za pješake i bicikliste i naravno da bi tu trebalo da imamo i drvorede. Prošle godine smo sa suprotne strane strane saobraćajnice zasadili aleju platana u znak sjećanja na solunske borce iz Prvog svjetskog rata, zahvaljujući donaciji jedne naše sugrađanke. Danas smo ovdje i zbog jubileja OŠ „Dositej Obradović“ i ovaj drvored će nas uvijek podsjećati na ovu školu i njen značaj u našem gradu – rekao je Radojičić.

On je dodao da će novi drvoredi uskoro „nići“ između groblja Stupnica i fabrike obuće „Bema“ te uz novu pješačku i biciklističku stazu u Zalužanima.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“, Dragan Kovačević, kazao je da su u ovoj školi opredijelili da jubilej obilježe sadnjom drveća, a ne skupim prijemima i svečanostima.

  • Odlučili smo da uradimo nešto konkretno za naš grad, a to je sadnja ovog drvoreda uz Istočni tranzit – naveo je Kovačević

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!