Kultura

Beogradski glumci odigrali predstavu “Noć bogova”

Beogradski glumci Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić odigrali su u Mrkonjić Gradu predstavu “Noć bogova”, koja je nastala po tekstu hrvatskog pozorišnog pisca Mire Gavrana, a u režiji Marka Manojlovića.

Riječ je o tragikomediji i političkoj farsi u kojoj Ćetković tumači lik kralja Luja Četrnaestog, Lutkić dvorske lude i Ilić pisca Molijera.

Loading...

Ćetković je rekao da je predstava nastala prije četiri godine iz potrebe da ovi glumci urade nešto zajedno.

– U predstavi se govori o odnosu vlasti prema umjetnosti, o prijateljstvu i postavlja se pitanje da li je uopšte moguće prijateljstvo između nekoga ko se bavi politikom i nekoga ko se bavi umjetnošću – rekao je Ćetković.

Ilić je istakao da svaku predstavu doživljaju kao priliku za igru bez obzira da li je igraju u malom ili velikom mjestu.

“Predstava je dovoljno komunikativna i drži pažnju publike, ona prikazuje neke važne stvari kroz duhovite i manje duhovite trenutke. Nama je bilo lepo i udobno u našoj koži”, rekao je Ilić.

Predstava je odigrana sinoć u pozorišnoj sali Kulturno-sportskog centra “Petar Kočić” u Mrkonjić Gradu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!