Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Od sutra niže cijene goriva u Republici Srpskoj

Cijene naftnih derivata na pumpama u Republici Srpskoj od sutra će biti niže, a pojedini distributeri su već danas snizili cijene za 0,05 KM po litri goriva, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

“Podsjećamo da je od početka godine primijetan znatan rast cijena nafte na svjetskom tržištu, što se direktno odrazilo i na rast cijena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u Republici Srpskoj. Primjera radi, cijena nafte po barelu u maju iznosila je 73,43 dolara, dok je u januaru iznosila 66,23 dolara”, navode u Ministarstvu.

Iz Ministarstva ističu da je, ukoliko se pravi poređenje sa cijenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo da su cijene u Republici Srpskoj niže.

“Prosječna cijena evrodizela pet u Republici Srpskoj u maju je iznosila 2,24 KM, BMB 98 – 2,37 KM, dok je BMB 95 bio 2,25 KM“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo trgovine i turizma će na sutrašnjoj redovnoj sjednici informisati Vladu Republike Srpske o kretanju cijena naftnih derivata u Republici Srpskoj.

(klix.ba)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button