Sport

Nadalova osveta Cicipasu za 50. finale mastersa

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u finale mastersa u Rimu, rutinskom pobjedom nad Stefanosom Cicipasom iz Grčke. Nadal se revanširao mladom Grku za poraz u istoj fazi turnira u Madridu prije nedjelju dana, ovoga puta rezultatom 6:3, 6:4.

“Bik sa Maljorke” je nastavio sa briljantnim partijama u prestonici Italije, u četiri meča ukupno izgubio samo 13 gemova i plasirao se u jubilarno, 50. finale turnira iz serije 1.000. Do sada je osvojio 33 titule.

Tamo će čekati pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Novak Đoković i Dijego Švarcman. Njihov meč na programu je od 20 časova. 

Duel na Centralnom terenu “Foro Italika” potpuno je prošao u znaku Rafe, koji ni u jednom trenutku nije želio da mu se ponovi scenario iz Madrida.

Na samom startu je napravio brejk, potom spasio dvije brejk šanse i više se nije osvrtao – više puta je u svom maniru pogađao forhend paralele iz defanzive, forsirao Stefanosov bekhend svojim visokim spinovima i momak iz Atine nije imao nikakva rješenja.

Nakon nešto više od 100 minuta igre Španac je odservirao za finale i došao u priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!