Banjaluka

Počelo popločavanje pješačke zone

08.11.2019.08.11.2019.Počelo popločavanje pješačke zone

Pješačka površina u okolini Banskog dvora uskoro će biti popločana, u završnici prve faze obnove centralne pješačke zone, vrijedne 1,2 miliona KM.

Poslije obnovljenog Banskog dvora, uskoro će i njegova okolina zablistati u novom sjaju, nakon čega će građevinci ući u drugu fazu ovog projekta čiji je konačni cilj potpuna izmjena izgleda pješačke zone, sve do Narodnog pozorišta RS.

-Radovi na podzemnim instalacijama su završeni, tako da je ovih dana počelo postavljanje granitnih ploča uz bočnu stranu Banskog dvora – ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

U okviru uređenja pješačke zone, ovih dana će biti posađena i nova stabla uz Banski dvor, s tim da je jedna od novina da će u tom, malom drvoredu biti i dvije sekvoje, koje do sada nisu sađane u gradskoj jezgri.

Kao i u već obnovljenom „Parkiću“, i u nastavku pješačke zone izgrađene su betonske klupe, a uz njih, biće instalirani i držači za bicikle.

Po završetku ove faze radova, građevinci će ući u radove na drugoj strani pješačke zone, uz Palatu predsjednika, pa sve do zdanja Akademije nauka.

Obnova pješačke zone počela je u septembru, a prema ugovoru, izvođač radova ima rok od 150 radnih dana da završi ovaj posao.

Ovogodišnjom fazom obnove planirana je dionica na potezu od rekonstruisanog „Parkića“ do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici bana Milosavljevića.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!