Nauka i tehnologija

Microsoft dostigao tržišnu vrijednost od 1.000 milijardi $

​LONDON/NJUJORK – Akcije na Volstritu su danas u padu zbog sumornih finansijskih izvještaja kompanija iz industrijskog sektora, a pad je registrovan i na evropskim berzama.

U SAD, industrijski indeks Dau DŽons je pao za 0,80 procenata na 26.384,25 poena, širi S&P za 0,09 odsto na 2.924,47 poena, dok je jedino tehnološki Nasdak ojačao za 0,45 odsto na 8.138,69 poena, prenosi Rojters.

Loading...

Na skok Nasdaka uticala je snažna zarada Facebooka i Microsofta.

Naime, akcije Microfosta su porasle za 4,2 odsto nakon što je kompanija prijavila bolje kvartalne poslovne rezultate od očekivanih.

To je doprinjelo da tržišna vrijednost kompanije dostigne 1.000 milijardi dolara, čime je postala treća američka kompanija, poslije Aple i Amazona, koja je dostigla taj prag.

Londonski indeks FTSE 100 je pao za 0,80 procenata, njemački DAKS za 0,55 odsto, a francuski KAK za 0,61 odsto, prenosi njujorška agencija “Blumberg”.

U Aziji, japanski indeks Nikei je ojačao za 0,48 odsto, honkoški Hang Seng je pao za 0,86 procenata, a indeks azijsko-pacifičkih akcija MSCI za 0,34 odsto.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!