Nauka i tehnologija

Pronađene kosti 14 mamuta od prije 14.000 godina

Oko 800 kostiju najmanje 14 mamuta za koje se vjeruje da su živjeli prije više od 14.000 godina pronađeno je u centralnom Meksiku, saopštio je meksički Institut za antropologiju i istoriju.

Kosti gigantskih sisara biljojeda pronađene su u Tultepeku, u državi Meksiko, oko 45 kilometara od prestonice Meksika. U saopštenju instituta se navodi da je riječ o “najvećem otkriću ove vrste” do danas.

Paleontolozi procjenjuju da je na ovom području živjelo najmanje pet stada mamuta, ali i druge životinje i ljudi. Kosti mamuta otkrivene su i ranije u istom dijelu Meksika, tokom iskopavanja potrebnih za izgradnju metroa u Meksiko Sitiju sedamdesetih godina 20. vijeka.

Archaeologists say they have made the largest-ever discovery of mammoth remains containing some 800 bones from at least 14 mammoths who lived more than 14,000 years ago. The site in Tultepec, Mexico is believed to be a trap set by humans. pic.twitter.com/4Qxeu8Aa8f

— CGTN (@CGTNOfficial) November 7, 2019

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!