Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Banja Luka u novom međunarodnom projektu

10.11.2019.10.11.2019.Banja Luka u novom međunarodnom projektu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić danas je u Izraelu potpisao sporazum o pristupanju Banje Luke novom međunarodnom projektu “Learning cities” (“Gradovi koji uče”).

Kako je kazao Radojičić, UNESCO je već ranije pokrenuo mrežu gradova u svijetu “Learning cities” koja je posvećena cjeloživotnom učenju, inovacijama, razvoju strat-ap preduzeća, dodatnim kvalifikacijama i prekvalifikacijama, kao podsticaj promjenama na tržištu i savremenim tehnološkim promjenama, koje traže da se ljudi stalno obrazuju, dokvalifikuju i prekvalifikuju.

-Ovaj projekat, koji će trajati godinu dana, omogućiće Gradu Banjoj Luci pristup do iskustava gradova partnera i razmjenu najboljih saznanja o načinima dodatnih kvalifikacija, prekvalifikacija, start-ap, inovacija i cjeloživotnog učenja – naglasio je Radojičić.

Na ovaj način, gradonačelnik Banje Luke – otvorio je još jedan međunarodni projekat u kojem se afirmiše grad Banja Luka na savremenim trendovima i savremenim pitanjima.

Sporazum u Izraelu, uz gradonačelnika Banje Luke, danas su potpisali predsjednik pokrajine Friuli Venecija Đulia, Masimo Fedriga, predsjednik Saveza opština Izraela Haim Bivas, predstavnici dvije italijanske pokrajine, nekoliko akademskih institucija i grada Modina iz Izraela.

Radojičić nastavlja posjetu Izraelu – sastancima u Savezu opština i gradova Izraela, posjetom bratskom gradu Modinu i sa drugim bilateralnim susretima sa talijanskim partnerima pokrajina iz Friuli Venecija Đulia i Veneto, te sa partnerima iz Izraela.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button