Sport

Koš Jokića u posljednjim sekundama za pobjedu Denvera

Košarkaši Denvera pobijedili su Minesotu poslije produžetka 100:98 košem Nikole Jokića 2,4 sekunde prije kraja dodatnog perioda.

Nagetsi su tako došli do sedme pobjede u sezoni i sa skorom 7-2 zauzimaju drugu poziciju u Zapadnoj konferenciji, dok Timbervulvsi imaju učinak od pet pobjeda i četiri poraza.

Loading...

Srpski centar, pored pobjedničkog koša ubacio je 20 poena, zabilježio šest skokova i sedam asistencija za 36 minuta igre.

U gostujućem timu istakli su se još Džamal Mari sa 15 i Pol Milsap sa 14, dok su Vil Barton i Geri Heris ubacili po 13 poena.

U poraženoj ekipi Karl Entoni Tauns zabilježio je 25 poena, 16 skokova i šest asistencija, dok je Endrju Vigins ismao isti košgeterski učinak.

U meč sa mnogo preokreta izabranici Majka Melouna imali su na nešto manje od sedam minuta prije kraja 16 poena prednosti.

Minesota je napravila seriju od 16:0, kojom su obezbedili produžetak, a junak Denvera u dodatnom periodu bio je Jokić koji je pri rezultatu 98:98 pogodio šut iz teške pozicije preko Taunsa.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!