Banjaluka

Obnovljen društveni dom u Mišinom hanu

12.11.2019.12.11.2019.Obnovljen društveni dom u Mišinom hanu

Ruinirani društveni dom u Mišinom hanu, nekadašnje omiljeno mjesto okupljanja mještana, dobija nove obrise, u okviru velikog projekta obnove društvenih domova u više sela i prigradskih naselja.

Uporedo sa izgradnjom novog društvenog doma za mještane gornjih dijelova Česme i Krčmarica, na drugom dijelu grada – u Mišinom hanu intenzivno se radi na obnovi dotrajalog doma, koji će služiti za razne društvene događaje, uključujući i tamošnji foklorni ansambl.

U okviru realizacije ovog projekta, na objektu je do sada postavljena nova stolarija, obnovljen krov i postavljena fasada.

  • Trenutno se izvode unutrašnji radovi na objektu, a za temeljnu obnovu doma biće izdvojeno 175.000 KM – istakli su Odjeljenja za komunalne poslove.

U prizemlju budućeg objekta nalaziće se apoteka i višenamjenska sala, namijenjena za razne društvene sadržaje, dok će na spratu biti smještena mjesna zajednica.

Sanacija ovog objekta u Mišinom hanu izvodi se u okviru velikog plana obnove društvenih domova po selima i prigradskim naseljima, koji se provodi unazad tri godine. Time se nastoji postići da ovi objekti budu centri dešavanja u svojim sredinama.

I ovaj novi dom služiće za okupljanja mještana, a zahvaljući obnovi, u domu će biti smješteno i lokalno kuluturno-umjetničko društvo, koje je, u nedostatku boljeg prostora, trenutno izmješteno u Potkozarje.

Uporedo s tim, pokrenute su aktivnosti na obnovi još četiri društvena doma. Prvi na redu su Piskavica i Zalužani, za koje su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova, a uporedo s tim rade se projekti sanacije za objekte na Saračici i u Rekavicama, koji su u planu za narednu godinu.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!