Politika

Seks-skandal nije smijenio predsjedavajućeg Skupštine USK

BIHAĆ – Predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona Agan Bunić preživio je vanrednu sjednicu Kluba Bošnjaka u ovom zakonodavnom tijelu na kojoj je raspravljano o njegovoj smjeni.

Inače, pomenuti klub broji 16 poslanika, a omjer prilikom glasanja da se ova tačka stavi na dnevni red, iznosio je 13 naprema 13, tako da nije bilo većine da se Bunić smijeni.

Loading...

Vanredna sjednica je zakazana na insistiranje poslanika iz opozicije zbog kompromitirajućih materijala koji su objavili pojedini mediji, odnosno seks-skandala i snimke, kako se tvrdi, lokalnog političara koje su završile na stranici za odrasle.

Zanimljivo je kako je, prilikom izjašnjavanja, glasao i sam Bunić te praktično na taj način spasio samog sebe.

“Zastrašujuće je to da zastupnici većine, čast izuzecima, do te mjere brinu za svoje pozicije da su spremni po svaku cijenu braniti čovjeka čije je snimke vidjela cijela regija. Mi smo bili spremni podržati svaki drugi prijedlog većine za predsjedavajućeg. Naša jedina želja je bila da sačuvamo dignitet Skupštine i građana USK. Ostajemo pri stavu da Agan Bunić ne smije više biti predsjedavajući, a šta se eventualnih daljih koraka tiče, o tome ćemo se očitovati kasnije kao klub”, poručio je šef Kluba poslanika SDA Jasmin Musić.

On nije isključio ni sazivanje vanredne sjednice Skupštine USK koja bi se ponovo bavila ovom problematikom.

Bunić demantira sve što mu se stavlja na teret i ističe kako je žrtva političke odmazde jer je istupio iz Saveza za bolju budućnost BiH zbog insistiranja iz vrha te političke partije da se formira nova skupštinska većina i vlast sa Fikretom Abdićem. On je pozvao policiju i pravosudne institucije da ispitaju sve informacije o tome kako je, navodno, od određenih ženskih osoba tražio seksualne usluge kako bi ih potom zaposlio u državne institucije.

Prije nekoliko dana objavljene su snimke muškarca koji se samozadovoljava i tvrdi se kako se radi o Buniću, što je on negirao i istakao kako je riječ o fotomontaži.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!