Društvo

Katar ukida vize građanima BiH

Državljanima BiH biće ukinute vize prilikom putovanja u Katar

DOHA – Državljanima BiH biće ukinute vize prilikom putovanja u Katar, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića sa premijerom Države Katar Abdulahom bin Naser bin Kalifa al Thanijem, održanom u Dohi.

Sa premijerom Al Thanijem, koji je ujedno i ministar unutrašnjih poslova Države Katar, razgovarano je i o unaprijeđenju saradnje u oblasti sigurnosti. Dogovoreno je da se na osnovu postojećeg Sporazuma o policijskoj saradnji ti odnosi ubuduće intenziviraju, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Posebno je naglašena potreba razmjene iskustava, koje će se realizovati kroz zajedničke obuke policijskih službenika BiH i Katara. S obzirom da je Katar domaćin Svjestkog prvenstva u fudbalu 2022.godine, dogovoreno je učešće policijskih službenika iz BiH u bezbjednosnim pripremama ovog događaja i prenos iskustava u organizaciji i osiguranju velikih sportskih i drugih događaja, navedeno je u saopštenju.

U delegaciji BiH, pored ministra Mektića bili su i direktori SIPA i OSA Perica Stanić i Osman Mehmedagić a sastanku je prisustvovao i savjetnik emira Države Katar za nacionalnu sigurnost Mohamed bin Ahmed al-Misnad.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!