Banjaluka

Predstavljene mogućnosti za saradnju Banje Luke i Tjenđina

19.12.2019.19.12.2019.Predstavljene mogućnosti za saradnju Banje Luke i Tjenđina

Gradonačelnik Igor Radojičić danas se susreo sa delegacijom kineskog Tjenđina, koju je predvodio Đi Guoćang, član Stalnog komiteta Gradskog komiteta Komunističke partije Kine Tjenđin.

Loading...

Tokom srdačnog susreta u Gradskoj upravi, gosti iz Kine zahvalili su na toplom prijemu i dobrodošlici, ističući da se radi o prijateljskim gradovima, te da Banja Luka i Tjenđin imaju dobru podlogu za saradnju.

Oni su naglasili da bi Banja Luka i Tjenđin mogli da ostvare saradnju u oblastima industrije, infrastrukture i obrazovanja.

Istovremeno, gradonačelnik Radojičić upoznao je kinesku delegaciju sa mogućnostima za poslovnu saradnju u oblasti izgradnje mostova, gradnje nove multifunkcionalne kongresno-koncertne dvorane, projekta tretmana otpadnih voda i rješavanja čvrstog otpada.

Takođe, upoznao ih je i sa aktivnostima grada u vezi sa uspostavljanjem poslovnih zona i mogućnostima koje se nude potencijalnim investitorima – od olakšica za poslovanje, zemljišta i infrastrukture.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se provjeri zainteresovanost kineskih kompanija za neke od ponuđenih projekata u Banjoj Luci, a iskazana je i namjera da se naredne godine organizuje susret privrednika iz dva grada kako bi se razgovaralo o mogućnostima poslovne saradnje.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!