Banjaluka

Pisci iz čitanki i lektire u posjeti banjalučkim školama

28.11.2019.28.11.2019.Pisci iz čitanki i lektire u posjeti banjalučkim školama

Udruženje književnika Republike Srpske, uz podršku Grada, započelo je realizaciju projekta „Pisci iz čitanki i lektire u posjeti područnim i seoskim školama Banje Luke“.

Projekat je počeo danas u rodnom selu Petra Kočića u područnoj Osnovnoj školi «Petar Kočić» u Stričićima, a potom u područnoj školi u Pavićima.

 

Sljedećih dana, UKRS će posjetiti još desetak područnih osnovnih škola, a planirane su posjete i Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju «Dr Miroslav Zotović» kao i posjeta Centru «Zaštiti me».

Ovim značajnim projektom koji sa 70 odsto finansira Grad Banja Luka, pisci Udruženja književnika planiraju da posjete udaljene seoske i područne osnovne škole gdje su učenici rijetko u prilici da se susretnu sa svojim omiljenim piscima.

Udruženje ovim projektom želi da promoviše svoje istaknute autore čija djela su udžbenicima za osnovne škole i da istovremeno pomogne učenicima da u direktnom kontaktu sa piscima lakše analiziraju njihove pjesme, priče, romane…

U posjetu područnim i najudaljenijim osnovnim školama Banje Luke krenuće pisci za djecu: Ranko Risojević, Ranko Pavlović, Predrag Bjelošević, Zoran Kostić, Stevka Kozić Preradović, Ranko Preradović, Milorad Telebak, Boro Kapetanović, Petar Đaković, Jelena Glišić, Jovo Čulić, Vid Vicko Vukelić, Mirko Vuković i drugi.

Udruženje književnika RS će prilikom posjete osnovnim školama pokloniti njihovim bibliotekama knjige objavljene u izdanju Udruženja u 2019. godini kao i knjige autora učesnika književnih časova. Ovoga puta podršku realizaciji projekta pružiće poznata banjalučka izdavačka kuća ART SCENA, koja će svakoj školi, u zavisnosti od broja učenika, pokloniti određen broj časopisa JEŽURKO.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!