Društvo

Sindikat osuđuje napad na radnike Centra za socijalni rad

BANJALUKA – Sindikalna organizacija Javne ustanove “Centar za socijalni rad” Banjaluka i Sindikat zdravlja i socijalne zaštite su povodom današnjeg napada u Centru najoštrije osudili porast nasilja nad radnicima centara za socijalni rad.

“Ovom prilikom pozivamo sve nadležne ustanove da daju svoj doprinos u sprječavanju daljnjeg nasilja nad radnicima Centra kroz uvođenje fizičkog i tehničkog obezbjeđenja radnika. Detektore za metal, preglede na ulazima, ‘panik tastere’ i više radnika fizičkog obezbjeđenja sa proširenim ovlaštenjima bi trebali imati svi centri za socijalni rad, u što kraćem roku. Pojedini korisnici imaju pravo da budu nezadovoljni, ali zaštita života i sigurnosti zaposlenih radnika, koji ‘samo’ obavljaju svoj posao treba biti na prvom mjestu”, saopšteno je Sindikata zdravlja i socijalne zaštite.

Loading...

Kako su naveli, u posljednje vrijeme napadi na stručne radnike nisu rijetki.

“Svjedoci smo događaja koji su se nedavno odigrali u regionu, tačnije u Republici Hrvatskoj (Đakovo, Beli Manastir, Rijeka, Split…) kao i u Republici Srbiji (slučaj u Rekovici i na Novom Beogradu), a to je samo ‘vrh ledenog brijega’. Brojni napadi ostanu neprijavljeni zbog neažurnosti institucija sistema i straha samih radnika, iako je broj prijetnji iz dana u dan sve veći”, kažu u Sindikatu.

Đ.D. iz Banjaluke je danas u jutarnjim časovima u prostorijama Javne ustanove “Centar za socijalni rad” Banjaluka, prvo verbalno, a potom i fizički napao nekoliko radnika Centra. Đ.D. je nakon toga uhapšen.

“Radnici centara svojim radom predstavljaju gradove i Republiku, a nemaju status službenog lica. Na sebe preuzimaju napade koji su, u suštini usmjereni prema onima koji donose zakone i određuju kako će se tretirati korisnici socijalne zaštite”, zaključili su u Sindikatu.

POVEZANE VIJESTI:

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!