Hronika

Dvojcu iz Tuzle 50 godina robije zbog ubistva

TUZLA – Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Tuzla i donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Fehima Zulića (35) iz Tuzle, te mu je izrečena jedinstvena kaznu zatvora u trajanju od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića.

Ubistvo je počinjeno na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Loading...

U aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), takođe nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom ovog  Tužilaštva su se Zulić i Mulasalihović teretili da su tokom noći 21. novembra 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i  zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja.

Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!