Magazin

Fejsbuk ne obeshrabruje pad povjerenja, lansira novi sistem za plaćanje

U vrijeme kada je povjerenje u Fejsbuk najmanje te kada su kompaniji brojne finansijske i tehnološke kompanije okrenula leđa i pokazale palac dolje za njihov projekt virtualne valute libra, Zakerbergova kompanija predstavila je – Fejsbuk Pej.

Riječ je o sistemu za plaćanje koji će korisnicima Fejsbuka omogućiti slanje novca prijateljima i drugim osobama koje koriste njihove platforme, moći će kupovati karte za događaje, kao i obavljati šoping u videoigrama i na Fejsbuk Marketplejsu. Takođe, putem Fejsbuk Peja moći će se donirati i prikupljati novac za različite namjene.

Fejsbuk Pej će podržavati većinu debitnih i kreditnih kartica te PejPal. Zanimljivo, PejPal je bila jedna od prvih kompanija koja se povukla iz Libra Asosiješena, neprofitne organizacije koja bi trebala upravljati kriptovalutom libra.

Nova Fejsbukova usluga biće dostupna na svim platformama te kompanije, uključujući i Mesindžer, Instagram i VocAp, a startaće u SAD-u samo s Fejsbukom i Mesindžerom već ove sedmice. S vremenom će se proširiti i na Instagram i VocAp, platforme koje imaju više od milijardu korisnika, te na druga tržišta.

Potpredsjednica Fejsbukovog odjeljenja za trgovinu Debora Liu prilikom predstavljanja Fejsbuk Peja rekla je kako je ta usluga samo dio kontinuiranog nastojanja kompanije da omogući još pristupačniji i sigurniji način trgovine unutar njihovih aplikacija.

“Nastavićemo s razvojem Fejsbuk Peja te ćemo pronaći nove načine da povećamo njegovu vrijednost za ljudi koje koriste naše aplikacije”, istakla je Liu.

Biće zanimljivo vidjeti kako će korisnici prihvatiti taj novitet iz Fejsbuka, odnosno hoće li ih svi problemi s privatnošću i bezbjednošću koje dugo vremena prate kompaniju ipak spriječiti da na Zakerbergovim platformama upišu brojeve svojih kartica i plaćaju direktno unutar Fejsbuka, Instagrama, VocApa i Mesindžera, piše The Verge.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!