Privreda

Dobre osnove za dalje unapređenje oblasti upravljanja dugom

BANJALUKA – Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom Tehničke misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Peterom Lindnerom o unapređenju u oblasti strategije upravljanja dugom Srpske.

Predstavnici MMF-a prezentovali su ministru finansija ocjene i preporuke misije ove međunarodne finansijske institucije radi unapređenja upravljanja dugom u Republici Srpskoj.

Loading...

Konstatovano je da je proces upravljanja dugom u Republici Srpskoj dobro postavljen i da na odgovarajući način ispunjava svoju funkciju, te da predstavlja dobru osnovu za dalje unapređenje ove oblasti, saopšteno je iz Ministarstva.

Ključne preporuke predstavnika MMF-a u ovoj oblasti odnose se na unapređenje zakonskog okvira za upravljanje dugom kako bi se uspostavile još efikasnije procedure i ova oblast dodatno uskladila sa najboljim globalnim praksama, te unapređenje resora koji vrši funkciju upravljanja dugom u Ministarstvu finansija kroz uvođenje sistema za upravljanje dugom i unapređenje njegove organizacione strukture.

Preporučeno je da se dodatno radi na razvoju domaćeg finansijskog tržišta da bi se razvilo sekundarno tržište i maksimalno iskoristili njegovi kapaciteti.

Vidovićeva je zahvalila predstavnicima MMF-a na angažmanu u vezi sa tehničkom podrškom, te izrazila očekivanje da će biti nastavljena saradnja na realizaciji zacrtanih reformiskih mjera u oblasti upravljanja dugom, kao i drugim aktivnostima i reformskim mjerama koje je Vlada Republike Srpske definisala planskim i strateškim dokumentima.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni šef MMF-a u BiH Endru Džuel.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!