Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Žuto upozorenje zbog olujnih udara u BiH

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a povremeno slaba kiša moguća je na području Hercegovine.

Vjetar prijepodne slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jačanje juga očekuje se u drugoj polovini dana. Od večernjih sati i tokom noći na subotu izgledni su i olujni udari juga, zbog čega je na jugozapadu i sjeverozapadu zemlje izdato žuto upozorenje.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusovih.

Prvog dana vikenda takođe pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša moguća je u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prijepodne. Jutarnja temperatura od osam do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 21 stepen.

U nedjelju prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne oblačno vrijeme. Poslijepodne i večernjim satima sa kišom u većini područja. Na zapadu i jugozapadu Bosne padavine mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, umjereno do pretežno oblačno vrijeme nastavlja se iduće sedmice. Kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button