Privreda

Pri kraju radovi na “Turskom toku”

NOVI SAD – Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiju je pri kraju, a planirani radovi za priključak na ruski gasovod “Turski tok” trebalo bi da budu završeni do kraja godine.

Izgradnja je stigla do granice između Srbije i Mađarske i u toku je postavljanje cijevi u opštini Kanjiža, kod sela Velebit i Vojvode Zimonjića, javila je Radio-televizija Vojvodine.

Loading...

Riječ je o izgradnji gasovoda od Bugarske do Mađarske i, ukoliko sve bude teklo po planu, radovi za priključak na ruski gasovod “Turski tok” biće završeni do kraja godine kako je i najavljivano.

Radnici srpsko-ruskog preduzeća “Gastrans” rade užurbano i koriste lijepo vrijeme kako bi posljednjih 10 kilometara završili u planiranom roku.

Radovi su počeli krajem aprila i na njima je angažovan veliki broj domaćih kompanija. Radnici kažu da se dnevno postavi i do 1.500 metara gasovoda.

Predsjednik Skupština opštine Kanjiža Miloš Kravić kaže da ovaj južni tok donosi sigurnost u snabdijevanju gasom, ne samo Srbije, nego svih zemalja kroz koje gasovod prolazi, a samim tim i za Mađarsku, a vjerovatno i za Austriju i Njemačku.

Izgradnja magistralnog gasovoda dugog 400 kilometara treba da u budućnosti garantuje i energetsku sigurnost Srbiji.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!