Društvo

Bahatost vlasti: Otpustili borca

Ova priča govori o klasičnom primjeru osionosti, bahatosti i bezobzirnosti aktuelnih opštinskih vlasti u Rogatici, koje zaslijepljene bojom svojih partijskih knjižica zaboravljaju na humanost, ratne zasluge pojedinca i socijalno stanje u kome se oni nalaze.

Brane Arbinja je bio fizički radnik deset godina u preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, koje je nakon stečaja ukunuto i svi radnici otpušteni, a onda je vlast formirala novu firmu „Vrela Seljani“.

Tada počinje hod po mukama za Arbinju i nekoliko njegovih drugova jer ih, zbog toga što nisu članovi SNSD-a, ostavljaju na ulici, a umjesto njih se primaju drugi sa partijskim crvenim knjižicama.

„Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić u novoformiranu firmu prima šest starih radnika i deset novih, svi sa knjižicama vladajuće partije. Bez posla ostavlja mene, borca prve kategorije odlikovanog medaljom za hrabrost, koji u odbrambeno-otadžbinskom ratu pušku nije, kao neki, nosio kao kolac, i još šest mojih drugova”, objašnjava Arbinja.

Arbinja kaže da sad ne zna kuda će i šta će, jer je u bezizlaznoj situaciji. Njega Rogatičani poznaju kao neustrašivog ratnika i borca za pravdu i istinu.

„Užasno mi je krivo zbog nepravde i ne mogu da shvatim Jagodića da kao prvi čovjek opštine ovo čini poštenim ljudima. Hljeb sam zarađivao po kanalima na krampi i lopati i bio sam zadovoljan tim poslom, a on mi je sada i to oduzeo“, ogorčen je Arbinja.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Tomislav Puhalac kaže da je na potezu Boračka organizacija, koja mora da zaštiti svoje istaknute članove.

„Ovdje su ostali ljudi bez posla sa više od deset godina staža, odlikovani borci, samohrani roditelji i oni koji nemaju riješen socijalni status. Jedini uslov da zadrže radno mjesto bio je stranačka pripadnost i po tom kriterijumu je izvršeno otpuštanje i novo primanje radnika”, dodaje Puhalac.

Pokušali smo da dobijemo izjavu i od direktora preduzeća „Vrela Seljani“ Aleksandra Vukojičića, ali je on poručio da nema vremena.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!