Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Kolovozi mjestimično klizavi, magla u višim predjelima i kotlinama

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na maglu u višim predjelima i u kotlinama, te na mogućnost odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.
Mokri kolovozi - Foto: ilustracijaMokri kolovoziFoto: ilustracija

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske podsjećaju da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

U toku su radovi na rekonstrukciji Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Karakaj-Drinjača.

Na magistralnom putu Bijeljina-Šepak, u mjestu Patkovača, saobraćaj se zbog radova odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na dionici Јohovac-Rudanka zbog radova na regulisanju ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Koridor “Pet ce”, kroz Republiku Srpsku, od petlje Јohovac do petlje Rudanka.

Nastavljeni su radovi na rekonstukciji kolovoza na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu na dionici Krupac-granica Republike Srpske Bogatići, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

U Federaciji BiH, na putnim pravcima Tuzla-Orašje, Orašje-Gradačac i Orašje-Odžak, vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button