Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Stotine građana protestuje i traži ostavke zbog stanja u Zavodu Pazarić

Više stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade FBiH tražeći da hitno reaguje zbog slučaja vezanja djece za namještaj i radijatore u Zavodu Pazarić.

Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalna odbornica iz Naše stranke Sabina Ćudić na jučerašnjoj konferenciji za medije objavila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Demonstranti traže ostavke zbog uznemirujućih snimaka djece iz Zavoda za Pazarić koja su vezana za namještaj i radijatore.

– Ovo je užas jedan koji posmatramo. Ovi gore će to zaboraviti već poslijepodne. Snimci koje smo vidjeli predstavljaju fašizam i poniženje za sve nas koji hodamo i živimo ovdje – rekao je poznati TV voditelj i humanista Almir Čehajić Batko.

Ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu čuju se uzvici “nije Pazarić kriv, kriva je država i vlada”. Demonstrnatni uzvikuju “lopovi”. Pozivaju članove Vlade FBiH da izađu napolje.

Zgradu Vlade FBiH čuva jako policijsko osiguranje. Policija je u potpunosti zatvorila saobraćaj u ulici Hamdije Ćemerlića.

Kako javlja reporterka portala Klix, neki od građana su u suzama i poručuju kako im je žao i teško što nema više građana na ulici.

– Djeca su izgladnjivana, vezana, sve oni znaju. Ovako neće proći. Ako naše inspekcije neće raditi imaju međunarodne organizacije. Ta djeca trebaju biti zaštićena, a ne da se tako ophode prema najranjivijoj grupi. Mis smo juče svi plakali. U toj djeci vidjeli smo svoju. Da mene nema, moje dijete bi bilo dole – kazala je jedna od majki.

Na protestima je dosta mladih i studenata. Poručuju kako ih stranke i politika ne zanimaju i da se ovo mora odmah riješiti. “Dignite se svi, pomozite”.

Foto: D. Ć.-Klix

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button