Banjaluka

Još milion KM za nastavak gradnje Šargovačke ulice

28.11.2019.28.11.2019.Još milion KM za nastavak gradnje Šargovačke ulice

U narednoj godini planiran je nastavak izgradnje centralne saobraćajnice kroz Šargovac, odnosno Šargovačke ulice, za šta je predviđeno milion KM iz gradskog budžeta.

Loading...

-Nedavno je u funkciju puštena prva dionica Šargovačke ulice u dužini od oko 900 metara, što su mještani odlično prihvatili. Radi se o gusto naseljenom mjestu koje je dobilo modernu saobraćajnicu, a iduće godine planiramo nastavak radova gradnjom nove dionice od raskrsnice sa Potkozarskom ulicom, u dužini od oko kilometar – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Istakli su da slijedi priprema dokumentacije, odnosno izrada urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju Šargovačke ulice za šta je ovih dana izabrana projektantska kuća, nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa.

Gradnja prve dionice saobraćajnice kroz Šargovac, za šta je sredstva obezbijedila Vlada RS, započela je u martu ove godine, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“. Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji ima veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

-I u drugoj fazi radova, odnosno nastavku gradnje nove dionice planiran je nastavak saobraćajnice u istom putnom profilu, odnosno kolovoz širine šest metara sa obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom, te autobuskim stajalištima – kazali su u odjeljenju.

Šargovac: Prvom fazom izgrađeno oko 900 metara moderne saobraćajnice

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!