Hronika

BACIO MAJKU S BALKONA Produžen pritvor muškarcu iz Milića

Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor Miljanu Žarkoviću kojeg se tereti da je 21. decembra prošle godine fizički napao svoje roditelje, a potom usmrtio majku bacivši je s balkona.

Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo je podiglo optužnicu protiv njega za krivično djelo ubistva, koja je potvrđena 18. marta.

Podsjetimo, Žarković je u alokoholisanom stanju oko 23 sata došao u stan u ulicu Vuka Stefanovića Karadžića u mjestu Milići, gdje je živio s roditeljima te je bez ikakvog povoda počeo razbijati stvari, bacati ih kroz prozor i kroz balkon te je fizički napao roditelje, prenosi Klix.ba.

Dok je njegova majka gledala s balkona koje je stvari bacio, rukama ju je uhvatio za noge i prebacio preko ograde balkona. Majka je pala na zemljanu podlogu pored stepeništa na ulazu u zgradu te zadobila tjelesne povrede od kojih je odmah preminula.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža te bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemiravanjem javnosti.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!