Banjaluka

Zbog gradnje „paralele“: Proširuju Ulicu Vida Simurdžića na Laušu

29.11.2019.29.11.2019.Zbog gradnje „paralele“: Proširuju Ulicu Vida Simurdžića na Laušu

U okviru izgradnje nove saobraćajnice, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će preko nekadašnjeg „Voćnjaka“ povezati Lauš i Paprikovac, počeli su i radovi na proširenju Ulice Vida Simurdžića.

Loading...
  • Ova ulica će predstavljati spoj nove saobraćajnice na Laušu zbog čega je nepohodno proširiti od Sanske ulice pa do “Voćnjaka”- ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve i dodaju da se trenutno radi na gradnji potpornih zidova, na lokaciji u blizini pravoslavne crkve na Laušu.

Osim što će ova saobraćajnica biti proširena, biće izgrađene obostrane pješačke staze, kanalizacija i vodovod.

Prema informacijama iz  “Niskogradnje”, koja gradi  novu poveznicu Lauša i Paprikovca, trenutno se radi na pripremama za pobijanje šipova budućeg vijadukta koji se gradi od Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu prema “Voćnjaku”.

  • Izgradnja ove saobraćajnica je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Paprikovca i Lauša, od crkve preko „Voćnjaka“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom – podsjećaju u odjeljenju.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banja Luka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, uz osigurana sredstva za izgradnju od strane Vlade RS.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!