Sport

Na “Banjaluka openu 2018” plivaju Kanađani i Meksikanci

Plivački miting “Banjaluka open 2018” okupiće 26. i 27. maja takmičare iz desetak država, a među učesnicima su Meksikanci i Kanađani.

“Prvi put nam dolaze plivači iz Meksika, a nastupiće i takmičari iz Kanade, Letonije, zemalja bivše Jugoslavije… Kao i ranijih godina dolaze najbolji plivači iz Srbije, među kojima su Velimir Stjepanović, Čaba Silađi, Ivan Lenđer, Anja Crevar… i oni privlače najveću pažnju ljudi koji vole plivanje”, rekao je Željko Panić, sportski direktor Plivačkog kluba Olimp, koji 11. put organizuje “Banjaluka open”, miting koji je u zvaničnom kalendaru FINA i LEN.

Loading...

Ovogodišnji promoteri međunarodnog mitinga su plivači Olimpa Adi Mešetović i Nikola Bjelajac, a očekuje se da na Gradskom olimpijskom bazenu nastupi oko 400 plivača i plivačica. Oni će se boriti za medalje, za rekorde, ali i za norme za Svjetsko prvenstvo koje će 2019. biti održano u Gvangdžuu, za ovogodišnje Mediteranske igre i Evropsko juniorsko prvenstvo.

“‘Banjaluka open 2018’ je dobra prilika za sve vrhunske plivače da na dokazano brzom Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci pokušaju da ostvare norme i da se približe ostvarenju vlastitih snova i sportskih ambicija”, istakli su iz banjalučkog kluba. Pripreme idu prema planu.

“Sve ide prema planu, ali još nemamo informaciju iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS za sufinansiranje mitinga. Nadam se da neće biti razočarenja, jer nam je ministarka prošle godine za jubilarni miting obećala 15.000 KM, a u najgorem slučaju 12.000 KM, međutim osam mjeseci kasnije smo dobili rješenje na 9.000 KM. Ne znam koliko ćemo ove godine dobiti, ali zaslužili smo podršku. Mi smo klub koji ulaže u plivanje, svake godine organizujemo vrhunsko takmičenje i imamo dobre rezultate”, rekao je Panić.

Olimpov miting ove godine može očekivati veću podršku.

“Plivački miting ‘Banjaluka 2018’, koji organizuje Olimp, godinama se nalazi u kalendaru manifestacija od značaja i posebnog značaja za RS, koji utvrđuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta, a s obzirom na kontinuirano dobru organizaciju i odziv sportista iz brojnih zemalja Ministarstvo će i ove godine finansijski podržati organizaciju mitinga. Iznos sredstava varira i od broja drugih manifestacija u RS, a dijelom je uslovljen i raspoloživim, odnosno operativnim sredstvima u budžetu RS. S obzirom na ukupno povoljniju budžetsku situaciju u RS u 2018, može se očekivati da manifestacija bude podržana nešto većim iznosom od onog odobrenog u 2017”, rekla je Mirela Vujatović, službenik za odnose s javnošću u Ministarstvu.

(nezavisne.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!