Društvo

Za Dan Republike svečani defile, akademija, odlikovanja…

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas prvom sjednicom Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2020. godine.

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike, konstituisan je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Članovi Odbora, utvrdili su da će centralni događaji povodom proslave Dana Republike, kao i prethodnih godina, biti svečani defile na Trgu Krajine i Svečana akademija u Sportskoj dvorani Borik.

Programom proslave Dana Republike Srpske 2020. godine, za brojne delegacije, predviđeni su prijemi kod predsjednice Republike Srpske.

Programom obilježavanja predviđeno je i održavanje sjednice Senata Republike Srpske, kao i dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Takođe, predviđeno je polaganje vijenaca i cvijeća na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, Spomen kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama, kao i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.

Dan Republike Srpske biće obilježen u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko Distriktu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!