Banjaluka

Dogodine: Na Starčevici sportska dvorana, a u Adi škola

03.12.2019.03.12.2019.Dogodine: Na Starčevici sportska dvorana, a u Adi škola

Starčevica će dogodine dobiti svoju prvu sportsku dvoranu, koja će biti izgrađena uz Osnovnu školu „Branko Radičević“, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Tokom današnjeg obilaska najveće škole u RS, koja je nedavno nadograđena sa osam novih učinioca, Radojičić je istkao da će, uporedo sa ovim projektom, pokrenuti i izgradnja nove škole u naselju Ada, koje je, pravno – formalno, djelovati kao područno odjeljenje OŠ „Branko Radičević“.

Za izgradnju dvorane na Starčevici iz gradskog budžeta biće izdvojeno 800.000 KM.

  • Očekujemo da uskoro raspišemo javnu nabavku za izvođača radova, a radovi bi trebalo da traju 360 dana. Prijedlog je da dvorana bude javnog karaktera, odnosno da dvoranu primarno koristi škola, ali i da, u slobodnim terminima, bude na raspolaganju sportistima i sportskim klubovima – rekao je Radojičić, poslije današnjeg sastanka sa ministrkom prosvjete i kulture Natalijom Trivić i v.d. direktora škole Natašom Zrnić.

On je dodao da je već izdat nalog za projektovanje područne škole u Adi, pošto je to naselje koje veoma brzo raste i gradi se veliki broj objekata.

  • U skladu s tim, očekujemo da će biti i dosta mladih bračnih parova sa malom djecom. Slijedi nam posao oko procjene potencijalnog upisnog područja i eventualnog broja đaka. Ukoliko sve okolnosti budu povoljne, očekujemo da bismo temelje za novu školu u Adi mogli da postavimo u narednoj školskoj godini – naveo je Radojičić.

Ministarka Trivić, naglasila je da ovo ministarstvo u narednoj godini planira niz investicija u izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju škola i školskih sportskih dvorana.

  • OŠ „Branko Radičević“ je najveća osnovna škola u gradu i u RS, a još uvijek nema adekvatnu fiskulturnu salu koja bi zadovoljila potrebe učenika nižih razreda. Izgradnjom sportske dvorane, u ovoj školi ćemo praktično zaokružiti jednu cjelinu koja će obuhvatiti i novoizgrađene učionice kao i stariji dio škole – rekla je Natalija Trivić.

Direktorka škole Nataša Zrnić, izjavila je da će izgradnjom nove sprotske dvorane biti riješen dugogodišnji problem ove škole u realizaciji časova fizičkog vaspitanja.

  • Svi učenici škole bi imali pristup fiskulturnoj sali i nastava bi mogla da se sprovede u punom kapacitetu. Istovremeno, izgradnjom područnog dojeljenja u Adi kao petorazredne škole, umnogome bi se rasteretila nastava u centralnoj školi, a odjeljenja bi imala optimalan broj učenika – zaključila je Zrnić.

 

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!