Privreda

Republika Srpska će dobiti novi zakon o trgovini

Republika Srpska dobiće novi zakon o trgovini. To bi trebao da bude tokom ove godine, najavljeno je iz ministarstva trgovine i turizma.

Iz Unije udruženja poslodavaca poručuju da bi novim zakonom prije svega trebalo pojednostaviti dokumentaciju koju vode privredni subjekti u poslovanju. Posebno se to, kažu, odnosi na trgovačku knjigu, ali i dokumentaciju koja se koristi u ugostiteljstvu.

Loading...

“Mislim da bi trebalo razgovarati i o nekim tehničkim uslovima koji su potrebni za obavljanje određenih djelatnosti, mislim da tu treba objasniti neke stvari i postupke da bi svakodnevno ne terenu bilo manje problema,”
kaže Saša Trivić, Unija poslodavaca Republike Srpske.

I u Privrednoj komori Republike Srpske kažu da bi novi zakon dobro došao. Ne izjašnjavaju se još na čemu konkretno treba raditi, ali uvjereni su da zakon treba uskladiti sa postojećim trendovima.

“U skladu sa svim novim trendovima o trgovini da se izradi novi zakon koji bi uvrstio sve te nove trendove koji prate trgovinu. Bilo bi neozbiljno da već sada izlazimo sa konkrtenim zahtjevima, ali ono što je sigurno i što PKRS očekuje sa dobar i pozitivan trend ,koji je bio i ranije, da poslovna zajednica bude uključena u izradu i ovog zakona, ali i svih drugih podzakonskih akata,” rekao je Vladimir Blagojević, portparol Privredne komore Republike Srpske.

Vrijeme je da se pronađu najefikasnija rješenja za novi zakon o trgovini kažu i u ministarstvu trgovine i turizma. Do toga će se doći uz saradnju sa svim relevantnim stranama. Dosadašnji zakon pretrpio je mnoge izmjene i dopune, pa je vrijeme da se krene u pripreme novog.

“Dosta toga je već urađeno, na ostavrivanju ovih starteških ciljeva, a ministvo će nastaviti u tom duhu i dalje, da radi na ostvarivanju starteških ciljeva kako bismo kao rezultat ovih aktivnosti dobili uređenu trgovinsku djelatnost koja je normirana adekvatnim zakonskim i podzakonskim aktima,” kaže Dragica Kovač, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

Zakon o trgovini Republike Srpske donesen je 2007.godine. Posljednje izmjene i dopune donesene su prije četiri godine.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!