Region

Grabar-Kitarović najavila novi proizvod, zvaće se – Čokolinda!?

ZAGREB – Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da nema ništa protiv toga da Podravka jedan svoj novi proizvode nazove – Čokolinda, piše Index.hr.

Predsjednica Hrvatske i kandidatkinja HDZ-a gostovala je u Hrvatskom domu u Križevcima gdje je govorila o svojim dosadašnjim postignućima i onome za šta će se zalagati ako dobije novi mandat.

Loading...

Otkrila je kako je Podravkinim menadžerima dala svoju saglasnost da proizvod nazovu upravo tako – Čokolinda.

“Rekla sam kolegama iz Podravke: ‘Dajem vam svoju saglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako.’ Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Evrope nego i u području Zaliva i drugih država. Neka nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović, a prenosi Prigorski.

Ona je rekla da se nedavno u okviru predizbornih skupova u Bjelovaru, Virju, Koprivnici i Križevcima družila i s predsjednikom uprave Podravke Marinom Pucarom.

Inače, kovanica Čokolinda nastala je nakon bure koja se podigla tokom podjele paketića dubrovačkoj djeci 2016. godine.

U paketu se, naime, našla i čokoladica srpske firme Pionir pa se Kolinda Grabar Kitarović zbog toga izvinjavala djeci i javnosti.

To je izazvalo lavinu negativnih komentara u cijelom regionu, a mini aferu s čokoladicom Mony prenijeli su i strani mediji.

Afera je prozvana – Čokolinda.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!