Društvo

Materinski dodak za sve nezaposlene porodilje

Materinski dodatak u Republici Srpskoj dobijaće sve nezaposlene porodilje, bez obzira na raniji status, predviđeno je Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti koji danas razmatra Narodna skupština.

Ako je u vrijeme poroda porodilja nezaposlena i ima prebivalište u Republici Srpskoj najmanje godinu dana prije rođenja djeteta, može ostvariti pravo na materinski dodatak, navedeno je u obrazloženju prijedloga ovog zakona.

Loading...

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da ovaj prijedlog zakona predviđa da će poslodavcima, korisnicima prava na refundaciju iz važećeg zakona, u 2020. godini biti refundirana naknada plata u iznosu od 100 odsto nakon isplate naknade plate radniku.

Obrazlažući ovaj prijedlog zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Šeranić je rekao da se njime uvodi i novo pravo naknada roditelju-njegovatelju ili njegovatelju u iznosu od 25 odsto od osnovice iz člana 21 važećeg zakona.

“Ovakvim zakonskim rješenjem smanjiće se troškovi porodiljskog odsustva zaposlenih radnica za sve poslodavce”, istakao je Šeranić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!