Privreda

Rusija spremna da isporuči avione za “Air Serbia”

SOČI – Predsjednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je ruska strana spremna da pomogne Srbiji u obnovi avioflote srpskog nacionalnog prevoznika “Air Serbia”.

Kako je objelodanio na pres-konferenciji poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Rusija je spremna da Srbiji isporuči ruske civilne avione.

Loading...

I ne samo to.

Moskva je spremna i da na aerodromu u Beogradu organizuje regionalni centar za tehničku pomoć i remont ruske aviotehnike.

Predsjednik Rusije najavio je danas da ruska kompanija “Gaspromnjeft” do 2025. godine namjerava da u kćerku-kompaniju u Srbiji (NIS) uloži još 1,4 milijarde dolara.

Putin kaže da je ruska kompanija jedan od najvećih investitora u Srbiju.

“Gaspromnjeft” je do sada uložio oko tri milijarde dolara.

Predsjednik Rusije je naglasio da “kompanije iz Rusije pomažu u razvoju saobraćajne infrastrukture Srbije”.

“Između ostalog, uz učešće Željeznica vrši se modernizacija srpskih željeznica i pravi se savremeni dispečerski centar, koji će omogućiti da se značajno poveća brzina i efikasnost prevoza”, rekao je on, prenosi “Sputnjik”.

Putin je takođe naglasio da “u Rusiji uspješno rade i ‘Sberbanka’ i osiguravajuća kompanija ‘Sogaz’, koja pruža širok spektar finansijskih usluga fizičkim i pravnim licima”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!