Hronika

Oštetili Budžet RS za iznos od oko 500.000 maraka

BANJALUKA – B.M. i M.Č su uhapšeni zbog sumnje da su avgustu ove godine, znajući da su blokirani računi akcionarskog društva iz Banjaluke od strane povjerilaca, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji sa društvom ograničene odgovornosti i nakon toga izdavali poslovne prostore, a novac od zakupnine uplaćivali na račun društva ograničene odgovornosti po nalogu B.M.

Na taj način, je Budžet Republike Srpske oštećen za iznos od oko 559.940,00 KM.

“B.M. se sumnjiči i da je u oktobru ove godine u Banjaluci, kao odgovorno lice akcionarskog društva iz ovog grada zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa fizičkim licem iz Banjaluke, gdje je od strane fizičkog lica na poslovnom prostoru izgrađen hostel, a što nije evidentirano u knjigovodstvenim evidencijama navedenog akcionarskog društva”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Uhapšeni se terete da počinili krivična djela “Oštećenje povjerilaca“, “Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“, “Povreda obaveza vođenja trgovačkih i polovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

U toku je kriminalistička obrada i nakon dokumentovanja predmeta, protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a svemu navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!