Društvo

Uplaćena sredstva za liječenje Ivane Bjelogrlić u Francuskoj

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povrede djece u inostranstvu uplatio je danas 295.250 evra zdravstvenoj ustanovi u Francuskoj za liječenje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

To znači da Fond solidarnosti u potpunosti finansira Ivanino liječenje u skladu sa predračunom koji je dostavila Klinika za dječiju oknkologiju “Gustav Rosi”.

“Iako su se roditelji djevojčice tek krajem prošle sedmice zvanično obratili Fondu solidarnosti sa zahtjevom za finansiranje Ivaninog liječenja u inostranstvu, Fond je uspio u kratkom roku da završi sve procedure i odobri finansijska sredstva za liječenja na prijedlog stručne komisije i odluke svog Upravnog odbora”, saopšteno je iz ovog fonda.

U saopštenju se dodaje da Fond solidarnosti, kao u svim dosadašnjim slučajevima, nastoji da maksimalno ubrza procedure odobravanja finansijskih sredstava, posebno u slučaju hitnih stanja i da to čini svakodnevno u skladu sa odgovornom politikom, cijeneći privatnost roditelja i bolesne djece, te da to nije nešto na čemu treba da se zasniva promocija rada Fonda.

“Budući da Fond solidarnosti u potpunosti finansira Ivanino liječenje u inostranstvu, apelujemo da organizatori humanitarnih akcija za liječenje djevojčice, ukoliko nastave sa ovom aktivnošću, jasno navedu u koju svrhu se prikupljaju ta sredstva”, navodi se u saopštenju.

Svjesni da roditelji, osim troškova liječenja, imaju i mnoge druge troškove, organizovanje humanitarnih akcija je u tom smislu legitimno pravo porodice, s tim da se navede precizna namjena prikupljanja sredstava, kako se ne bi dovodili u zabludu građani i mediji, odnosno cjelokupno društvo, ističu iz Fonda.

U saopštenju se dodaje da procedure odobravanja finansijskih sredstava postoje upravo zato što Fond solidarnosti troši novac svih građana Republike Srpske, a “na ovaj način sprečava se bilo kakva eventualna zloupotreba javnih sredstava, što je i cjelokupnom društvu cilj”.

Fond je za dvije godine postojanja odobrio sredstva za liječenje i dijagnostiku 140 djece u inostranstvu, za šta je izdvojeno više od dva miliona KM, napominje se u saopštenju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!