Kultura

Promocija romana Stefana Janjića večeras u Banskom dvoru

BANJALUKA – Drugo izdanje romana “Ništa se nije desilo” Stefana Janjića, mladog književnika iz Novog Sada, koje je upravo objavljeno u izdanju banjalučkog “Imprimatura”, biće predstavljeno večeras s početkom u 19 časova u Crvenom salonu Kulturnog centra Banski dvor.

Roman je prvobitno objavila Matica srpska u okviru edicije “Prva knjiga” te je ovo izdanje rasprodato za manje od mjesec dana, iako je riječ o knjizi potpuno novog autora. Kako saopštava izdavač drugog izdanja, riječ je o policentričnoj, a maestralno uvezanoj priči o nivoima zločina u ratu, o odnosu dokumenta i fikcije u istoriji, o jednoj porodici koja preživljava lične i opšte tranzicije, o djetinjstvu devedesetih i mladosti u međuvremenu.

“Stefan Janjić zna zašto piše, zna kome piše i što je najvažnije – zna kako treba da piše. Njegov roman je drsko samouvjeren kako valjda samo prvenci umiju da budu i pomalo me čude, plaše i oduševljavaju njegov stil i njegova rečenica, koji me toliko podsjećaju na stil i rečenicu Aleksandra Tišme”, zapisao je recenzent Goran Dakić. Pored Janjića i Dakića, na promociji romana pričaće i Boris Maksimović, izdavač, te Borislav Vukojević, asistent na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!