Banjaluka

Za gradsku stipendiju prijavljen 391 student

08.12.2019.08.12.2019.Za gradsku stipendiju prijavljen 391 student

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev.

Loading...

Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva iz kategorije deficitarnih zanimanja. Kako su potvrdili, u toku je obrada ovih zahtjeva. Konkurs za studentske stipendije zatvoren je 28.novembra.

Istovremeno, u ovom odjeljenju privode kraju podjelu rješenja o dodjeli gradskih stipendija za 1.186 učenika srednjih škola.

-Prva rješenja srednjoškolcima uručena su prošle sedmice, a preostala dijelimo po školama. Do sada smo podijelili rješenja učenicima: Gimnazije, Medicinske škole, Muzičke škole „Vlado Milošević“, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke, Ekonomske škole, Škole učenika u privredi, Elektro-tehničke škole,  Centra „Zaštiti me“, SŠC Gaudeamus i SŠC „Gemit-Apeiron“. Sljedeće sedmice će i preostali stipendisti dobiti svoja rješenja, nakon čega slijedi i isplata prve stipendije – potvrdili su u resornom odjeljenju.

Grad stipendira 1.186 srednjoškolaca ( Gimnazija)

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!