Hronika

Delegat i policajac umiješani u skandal sa lažnim diplomama

Poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona Rasim Pajić i šef Odsjeka za droge MUP-a USK Alaga Čaušević uhapšeni su u akciji “Pero” zbog sumnje da su omogućili i podstrekavali izdavanje lažnih diploma.

Njima su lisice na ruke juče stavili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPA. Pajić je i delegat u Parlamentu FBiH.

Loading...

Akcija hapšenja je izvedena po nalogu Kantonalnog tužilaštva USK koje je saopštilo da će u toku istrage biti saslušano još 14 osumnjičenih radnika Centra za obrazovanje “Vita plus” i Visoke međunarodne škole iz Cazina.

– Osumnjičene P. R. i A. Č. teretimo da su koristeći svoj službeni položaj i uticaj posredovali da odgovorna osoba u pravnom licu izvrši službenu radnju, te podstrekavali na izradu lažnih javnih isprava diploma. To su činili s ciljem da stečene lažne diplome budu upotrijebljene kao prave iako su izdate bez nastavnog procesa i prekvalifikacija – saopštilo je Tužilaštvo USK.

Istakli su da je sada u predmetu “Pero” istraga proširena na 72 osobe.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!