Hronika

Delegat i policajac umiješani u skandal sa lažnim diplomama

Poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona Rasim Pajić i šef Odsjeka za droge MUP-a USK Alaga Čaušević uhapšeni su u akciji “Pero” zbog sumnje da su omogućili i podstrekavali izdavanje lažnih diploma.

Njima su lisice na ruke juče stavili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPA. Pajić je i delegat u Parlamentu FBiH.

Loading...

Akcija hapšenja je izvedena po nalogu Kantonalnog tužilaštva USK koje je saopštilo da će u toku istrage biti saslušano još 14 osumnjičenih radnika Centra za obrazovanje “Vita plus” i Visoke međunarodne škole iz Cazina.

– Osumnjičene P. R. i A. Č. teretimo da su koristeći svoj službeni položaj i uticaj posredovali da odgovorna osoba u pravnom licu izvrši službenu radnju, te podstrekavali na izradu lažnih javnih isprava diploma. To su činili s ciljem da stečene lažne diplome budu upotrijebljene kao prave iako su izdate bez nastavnog procesa i prekvalifikacija – saopštilo je Tužilaštvo USK.

Istakli su da je sada u predmetu “Pero” istraga proširena na 72 osobe.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!