Hronika

Vrhovni sud produžio pritvor Benediju Đukanoviću

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu.

“Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12. januara 2020. godine”, rekli su u Vrhovnom sudu.

Loading...

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su Benedi Đukanović i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem, direktni izvršioci zločina.

Za učešće u ubistvu osumnjičen je i Emilio Baldo iz Laktaša kojem je na teret stavljeno da je bio osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja atentata, odnosno da je napadačima dojavio kada je Krunić krenuo kući.

Osumnjičen je i nekadašnji radnik “Sektor sekjuritija” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, kojem je na teret stavljeno da je ostalima pomogao u izvršenju zločina tako što je odavao informacije o kretanju i obezbjeđenju Krunića.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a vozač Goran Ilić teško ranjen 22. aprila u blizini imanja banjalučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša.

Istraga o ubistvu, kako su objavili pojedini mediji, privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije će biti podignuta do 10. januara.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!